Dons tips


Dons
Donsjacks en donzen dekbedden goed droog uit de wasmachine halen, eventueel meerdere malen centrifugeren. Te natte dons gaat ruiken en het overtollige water zakt naar beneden, zodoende ontstaan er geel/bruine droogranden. Drogen in de droogtrommel (warm of koud) tot de dons niet meer ruikt. als de dons niet in de droger gedroogd word, dan gaat de dons klonteren, met als gevolg, dat de volume verdwijnt.

Gordijnen
Gordijnen kunnen krimpen indien u ze wast of laat stomen. Om ze weer op de juiste lengte te krijgen, dient u de zoom los te maken en deze op maat te maken. Voordat u ijverig aan de slag gaat, dienen de gordijnen enkele dagen uit te hangen. Maar voor alles is het raadzaam om uw winkelier te vragen wat de kosten zijn van het vermaken. De betere speciaalzaken vermaken uw gordijnen veelal kosteloos.

Gratis
Een goed advies is onbetaalbaar. Een verkeerde vlekverwijdering kost u een hoop ergernis, in het slechtste geval kan uw lievelingskledingstuk direct naar het "leger des heils". Voorkom die teleurstelling en laat u gratis adviseren door de vakman/vrouw.