Inleiding tipsHet belangrijkste bij het behandelen van textiel met vlekken, is het toepassen van het juiste vlekoplosmiddel en het juiste wasproces.

Een mislukte poging om een vlek te verwijderen, levert een nog groter probleem.

Wanneer u, ondanks de kennis die De Stomerij te bieden heeft, zelf vlekken wilt oplossen, dient u met een aantal zaken rekening te houden:

• dat het textiel bestand is tegen het te gebruiken vlekoplosmiddel.
• dat de kleurechtheid bestand is tegen het vlekoplosmiddel dat er geen kringen ontstaan, die zichtbaar blijven, hoe vaak u daarna ook wast.

De Stomerij kan bijna alle vlekken van vettige aard uit uw kleding verwijderen. Voorbeelden zijn vetvlekken, kaarsvet en olievlekken.

Belangrijk is dat u niet aan de vlek gaat poetsen, maar de kleding aan De Stomerij aanbied.
Vlekken als bloed, inkt en lipstick dienen altijd vooraf gemeld te worden bij de stomerij.

Iedereen die weleens zelf textiel reinigt weet dat er soms iets grondig mis kan gaan. Door op de verkeerde temperatuur te wassen, het verkeerde wasgoed bij elkaar te stoppen et cetera. Sommige materialen zijn zeer kwetsbaar en kunnen alleen professioneel gereinigd worden. Onze vakkennis stelt ons in staat zelfs de meest kritische materialen te reinigen, maar soms willen wij vooraf even overleg over eventuele risico’s. Onderstaand enige voorbeelden van objecten die risico’s kunnen opleveren bij de reiniging: