Knopen tips


Knopen
Bij normale reiniging vormen knopen geen enkel probleem. Voor bescherming van gevoelige knopen, zoals parelmoer, nemen wij speciale maatregelen. Geeft het wasvoorschrift aan dat een kledingstuk bestand is tegen reiniging dan dient dat ook te gelden voor de knopen. Voor de beschadiging van knopen kan in dat geval geen aansprakelijkheid door ons worden aanvaard. Gelukkig komen knopen die niet tegen reiniging bestand zijn nog maar zelden voor.

Tip: Controleer altijd voor het afgeven van kleding of de knopen voldoende vastzitten. Mocht desondanks na het reinigen onverhoopt een knoop ontbreken informeer dan even of die bij die eventueel bij de reiniging is losgeraakt. Vooral exclusieve knopen kunt u het beste óf goed vastzetten óf voor de reiniging juist verwijderen.

Schoudervullingen
Deze zijn in principe bestand tegen reiniging. Helaas komt het echter nogal eens voor dat vullingen die niet goed zijn bevestigd losraken of vervormen.
De oorzaak ligt dan niet in een verkeerde behandeling en derhalve kunnen wij daarvoor ook geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Tip: Let erop dat schoudervullingen stevig genoeg bevestigd zijn. Verwijder eventuele uitneembare vullingen, zodat ze niet zoek raken.